H Ferrari υπέγραψε τη νέα Συμφωνία Ομόνοιας της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Μετά την McLaren, η Ferrari γίνεται η δεύτερη ομάδα που κάνει γνωστό ότι υπέγραψε σήμερα τις δύο συμφωνίες που θα διέπουν τη συμμετοχή της Scuderia στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, κατά την πενταετή περίοδο από το 2021 έως το 2025.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη με την FIA και τη Formula 1, καθορίζει τις πτυχές των κανονισμών και της διακυβέρνησης του πρωταθλήματος, με τις εμπορικές πτυχές να καθορίζονται στη συμφωνία μεταξύ της Ferrari και της Formula 1.

Η Ferrari είναι η μοναδική ομάδα που έχει λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες από την ίδρυση του πρωταθλήματος της F1, από το 1950 έως σήμερα. Η Ferrari είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα όσον αφορά τον αριθμό των πρωταθλημάτων οδηγών (15) και κατασκευαστών (16), καθώς και σε νίκες, με 238. Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Mugello, θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει λάβει μέρος σε 1000 Grands Prix.

Ο CEO της ιταλικής εταιρίας, Louis Camilleri, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε ξανά αυτό που είναι συνήθως γνωστό ως Συμφωνία Ομονοίας, η οποία θα ρυθμίζει τη Formula 1 για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη του αθλήματος. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η συνεργασία με την FIA και την Liberty Media μπορεί να κάνει τη Formula 1 ακόμη πιο ελκυστική και εντυπωσιακή, διατηρώντας παράλληλα την κατάστασή της ως την απόλυτη τεχνολογική πρόκληση. Οι αγώνες είναι στο DNA της Ferrari και δεν είναι τυχαίο ότι η Scuderia είναι η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε κάθε σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, που αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της επιτυχίας της, σήμερα όπως στο παρελθόν και, πάνω από όλα, στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...