Ο Elon Musk έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος της Γης

Σχετικά άρθρα

Η μετοχή της Tesla σημείωσε χθες νέο ιστορικό υψηλό αφού έκλεισε στα 1.887,09 δολάρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της αμερικάνικης εταιρία να αγγίζει πλέον στα 351,68 δισ. δολάρια. Ένας σημαντικός λόγος που πυροδότησε την αύξηση της τιμής της μετοχής είναι η εντεινόμενη προσδοκία ότι η Tesla θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500.

Χάρη στη συγκεκριμένη αύξηση, ο Elon Musk έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αφού σε μια μέρα αύξησε κατά 7,8 δισ. δολάρια την περιουσία του. Συγκεκριμένα η περιουσία του Musk έφθασε τα 84,8 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας τον στην τέταρτη θέση του δείκτη Βloomberg Billionaires Index, πίσω από τον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 99 δισ. δολάρια.

O Musk άφησε πίσω του, στην πέμπτη θέση, τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault, που είχε βρεθεί κάποια στιγμή τον Ιούλιο στη δεύτερη θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Musk είπε πως η Tesla θα βγάλει σε περιορισμένη δημόσια κυκλοφορία μέσα στις επόμενες 6 με 10 εβδομάδες τη Full Self Driving (FSD) λειτουργία του Autopilot, χαρακτηρίζοντας το ως κβαντικό άλμα σε σχέση με το σημερινό Autopilot.

O Νοτιοαφρινακός συμπλήρωσε πως δοκιμάζει ο ίδιος καθημερινά το λογισμικό του FSD με το προσωπικό του αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας πως κάνει σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις κατά την διαδρομή από το σπίτι του στη δουλειά. Κλείνοντας, σύμφωνα με τον Musk η FSD λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους μέχρι το τέλος του έτους.

Διάβασε ακόμα

Ο Elon Musk εξηγεί γιατί το Tesla Model 3 έχει εσωτερική κάμερα που δεν χρησιμοποιείται

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...