Στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak είχαν δηλώσει συμμετοχή τρία Tesla Model 3. Ωστόσο, δύο εξ’αυτών τράκαραν πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, με τις ζημιές του ενός να ήταν τέτοιες που δεν κατάφερε να τρέξει. Το άλλο ήταν της Unplugged Performance, με τον Randy Pobst να του προκαλεί σοβαρές ζημιές τρεις ημέρες πριν τον αγώνα.

1Διάβασε επίσης

Τράκαρε το Model 3 της Unplugged Performance στις δοκιμές του Pikes Peak

Σύμφωνα με τον CEO του βελτιωτικού οίκου, Ben Schaffer, το αυτοκίνητο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς είχε στραβώσει και το πλαίσιο του αυτοκινήτου. Η εταιρία, όμως, κατάφερε να βρουν ένα άλλο Tesla Model 3 Performance, το οποίο θυσιάστηκε και τα περισσότερα μέρη του έγιναν ανταλλακτικά, ώστε οι μηχανικοί της Unplugged Performance να το μετατρέπουν σε αγωνιστικό, έχοντας “αντίπαλο” τον χρόνο.

Αυτό συνέβη και τελικά ο Randy Pobst έτρεξε με τα χρώματα της Unplugged Performance στο Pikes Peak, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του, ολοκληρώνοντας την ανάβαση σε 11 λεπτά και 04,131 δευτ.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών κατέκτησε ένα άλλο Τesla Model 3 Performance, με οδηγό τον Blake Fuller, ο οποίος σημείωσε χρόνο 11 λεπτά και 02,802 δευτ.. Ο νικητής αποκάλυψε ότι η προσπάθειά του υποστηρίχθηκε 100% από την κοινότητα της Tesla.

Το ίδιο το όχημα δωρίστηκε από έναν ιδιώτη και ο υπόλοιπος -πολύ περιορισμένος- προϋπολογισμός καλύφθηκε μέσω περίπου 150 δωρεών, τόσο από ιδιώτες, όσο και από ιδιωτικές επιχειρήσεις.