Η Peugeot θα αντικαταστήσει το 108 με ένα μικρό crossover

Σχετικά άρθρα

Με τις πωλήσεις των μοντέλων του A segment να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταργούν από τη γκάμα τους τα συγκεκριμένα μοντέλα. Έτσι μετά την κατάργηση του Skoda Citigo, η Peugeot φέρεται πως πήρε την απόφαση να καταργήσει το 108 και να μην ετοιμάζει τον διάδοχό του.

Αναφορές από τη Γαλλία θέλουν την Peugeot να το αντικαθιστά με ένα μικρό crossover, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί 1008. Θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα της εταιρίας, την ίδια που χρησιμοποιεί και το 2008, θα είναι πεντάπορτο και θα έχει μήκος περίπου 4,15 μέτρα, 15 εκατοστά μικρότερο από το 2008.

Αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2021/αρχές του 2022 και κίνηση θα παίρνει από τον 1.200αρη PureTech τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης σε διάφορες εκδόσεις ιπποδύναμης, ενώ ενδεχομένως να μην προσφέρεται με κάποιον πετρελαιοκινητήρα.

Ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 136 άλογα και να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 50 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία έως και 310 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

[Renderings: Kleber Silva]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...