Τον Οκτώβριο του 2017 ο Albert Biermann, είχε επιβεβαιώσει ότι η Hyundai θα βγάλει στην παραγωγή τα Tucson N και Kona N, κάτι που είχε έρθει σαν συνέχεια της δήλωσης του ίδιου, που είχε πει ότι οι Κορεάτες εξελίσσουν τετρακίνητα μοντέλα και αυτόματα κιβώτια με paddles.

Με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση της νέας -τέταρτης- γενιάς του Tucson, ο γραφίστας Kleber Silva ετοίμασε μερικές rendering φωτογραφίες δείχνοντας μας πως νομίζει ότι θα μοιάζει η N έκδοση του μοντέλου.

Αυτή θα διαθέτει τις κατάλληλες τροποποιήσεις στην ανάρτηση, ενώ θα φορά και μεγαλύτερα φρένα, με τις αλλαγές να ολοκληρώνονται από το πιο επιθετικό bodykit.

Ακόμα, ο Biermann είχε τονίσει ότι τα δύο αυτά μοντέλα δεν αποτελούν προτεραιότητα, με πηγές από την Αγγλία να αναφέρουν ότι το Tucson N θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του 2021. Παραμένει άγνωστο τι κινητήρα θα φοράει, αλλά τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι η N έκδοση θα εξοπλίζεται με ένα turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5-λίτρων, απόδοσης 290 ίππων με 420 Nm ροπής, ώστε να τεθεί απέναντι στο Cupra Ateca. Από την άλλη, η N-Line έκδοση θα διαθέτει έναν υβριδικό 1.600άρη τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 230 ίππων με 350 Nm ροπής.