Στις αρχές Αυγούστου η Cadillac έκανε γνωστό ότι όταν κάποιος πελάτης της εταιρίας αγοράζει ένα αυτοκίνητο, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Super Cruise είναι ενεργοποιημένο, αλλά οι υπηρεσίες αυτού είναι δωρεάν για τα πρώτα τρία χρόνια. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει συνδρομή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα.

Σήμερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι η μηνιαία συνδρομή για να διατηρήσει την πλατφόρμα του Super Cruise θα ανέρχεται σε 25 δολάρια ανά μήνα. Εναλλακτικά, οι πελάτες θα μπορούν να προσθέσουν το Super Cruise για να επιλέξουν τα πακέτα OnStar και Connected Services με επιπλέον 15 δολάρια ανά μήνα.

Το Super Cruise αποτελεί την απάντηση της αμερικάνικης εταιρίας στο Autopilot της Tesla, προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, αλλά πάντα απαιτεί από αυτούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο.

Το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας, κατόπιν αιτήματος οδηγού, ο οποίος το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ενεργοποιήσει το φλας προς την λωρίδα που θέλει να κινηθεί. Στη συνέχεια οι αισθητήρες ελέγχουν εάν οι συνθήκες είναι ασφαλείς προκειμένου να επιτρέψει το όχημα να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

Το σύστημα Super Cruise κάνει χρήση τεχνολογίας LiDAR, καμερών, αισθητήρων και δεδομένων GPS προκειμένου να οδηγήσει αυτόνομα, και η GM έχει σκοπό να το τοποθετηθεί σε 22 μοντέλα της. Τα πρώτα αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με το Super Cruise παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, και παράλληλα η Cadillac έκανε γνωστό πως θα δώσει δωρεάν το Super Cruise για έναν ακόμη χρόνο στους κατόχους των CT6 MY2018.