Η Hyundai teasάρει το Elantra N

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα Μαρτίου η Hyundai παρουσίασε στις Η.Π.Α την έβδομη γενιά του Elantra, ένα αρκετά σημαντικό μοντέλο για την εταιρία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η Hyundai ευελπιστεί ότι με τo νέο Elantra θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις της, καθώς αυτό διαθέτει πληθώρα τεχνολογικών λύσεων και συστημάτων.

Με το μοντέλο η εταιρία θέλει να αναζωογονήσει την αγορά των sedan, μετά την παρουσίαση των Sonata και Grandeur, και ο τολμηρός σχεδιασμός του είναι ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Πέντε μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, η εταιρία μας έδειξε την N Line έκδοση του Elantra, που παίρνει κίνηση από έναν 1.600άρη T-GDI κινητήρα, Αυτός αποδίδει 204 άλογα και 265 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με το μοντέλο να διαθέτει σκληρότερη ανάρτηση και μεγαλύτερα μπροστινά φρένα.

Ωστόσο, η Hyundai ετοιμάζει και την δυνατότερη N έκδοση του Elantra. Αυτό έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του Elantra N TCR, της αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου. Αυτή αποτελεί το τρίτο TCR αγωνιστικό της κορεατικής εταιρίας μετά τα i30 N TCR και Veloster N TCR. Στο τέλος του video παρουσίασης του αγωνιστικού βλέπουμε ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Elantra N και είναι η πρώτη φορά που η κορεάτικη εταιρία επιβεβαιώνει την εξέλιξη του.

Μηχανικά, το Elantra N θα κινείται από τον γνωστό 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 250 ίππων με 353 Nm ροπής στην απλή έκδοση, και 280 άλογα με 392 Nm στην Performance. Αυτός θα μεταφέρει την κίνηση στον εμπρός άξονα, με την Hyundai να έχει την επιλογή να τοποθετήσει τόσο το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και το νέο της 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT -υγρού τύπου- διπλού συμπλέκτη.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Νέο Hyundai Elantra

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...