Ο νέος CEO της Ford προχωρά σε αλλαγές στελεχών

Σχετικά άρθρα

Πρώτη ημέρα των νέων του καθηκόντων ως CEO της Ford για τον Jim Farley, με τον Αμερικάνο να ανακοινώνει νέο οικονομικό διευθυντή, ενώ προχωρά σε διαρθρωτικές και διαχειριστικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα ο νυν οικονομικός διευθυντής (CFO) της Ford, Tim Stone, θα αποχωρήσει από την θέση του στις 15 του μηνός, για να αναλάβει ως COO μιας μικρής εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης, της ASAPP Inc. Νέος CFO της Ford ορίζεται ο John Lawler, ο οποίος εργάζεται στη Ford εδώ και 30 χρόνια και η προηγούμενη θέση του ήταν αυτή του CEO του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Μπλε Οβάλ εταιρίας.

Στόχος του Farley είναι να αυξήσει τα έσοδα της Ford και να πετύχει περιθώριο κέρδους προ φόρων 8%. Επίσης θα επεκτείνει την αγορά των επαγγελματικών μοντέλων με νέες υπηρεσίες λογισμικού, θα προσφέρει περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών Transit και F-150, ενώ υπάρχουν σχέδια για μια ηλεκτρική έκδοση της Mustang, αλλά και για ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα της Lincoln. Η Ford σχεδιάζει επίσης να προσφέρει και φθηνότερα μοντέλα στη γκάμα της.

Ο Farley άλλαξε επίσης τη διοικητική δομή της εταιρείας σε τρεις περιφερειακές επιχειρηματικές μονάδες (Αμερική και διεθνείς αγορές, Ευρώπη και Κίνα), ενώ σχεδιάζει μια νέα επιχείρηση αυτόνομης οδήγησης που δημιουργήθηκε από την Argo AI.

Παράλληλα η Ford ανακοίνωσε πως ο Jeff Lemmer, CIO (chief information officer) θα βγει στη σύνταξη την 1η Ιανουαρίου του 2021, με τον διάδοχό του να ανακοινώνεται στο εγγύς μέλλον. Στη σύνταξη θα βγει και ο Dale Wishnousky, αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής της Ford στην Ευρώπη. Την θέση του την παίρνει ο Kieran Cahill.

Τέλος ο Joy Falotico, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Lincoln και επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Ford για σχεδόν τρία χρόνια, θα αφιερωθεί αποκλειστικά στη Lincoln, διατηρώντας την θέση του προέδρου. με έναν άλλον να αναλαμβάνει το τμήμα μάρκετινγκ της Ford, με το όνομά του ανακοινώνεται σύντομα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford παρουσίασε το Transit 5 τόνων που προσφέρεται τόσο με καμπίνα ή σασί, με μονή ή διπλή καμπίνα, σε τρία διαφορετικά μήκη μεταξονίων και τέσσερα διαφορετικά μήκη πλαισίου.

Έχει ωφέλιμο φορτίο 2.558 κιλά, μεικτή μάζα οχήματος 5 τόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ασθενοφόρο, όχημα της αστυνομίας, όχημα ελέγχου κτλ. Επίσης μπορεί να γίνει και μικρό λεωφορείο με 19 θέσεις και μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ευρωπαϊκού τύπου παλέτες.

Κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο EcoBlue diesel κινητήρα απόδοσης 170 ίππων με 390 Nm ροπής που συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...