Μετά τα Fiesta Active και Focus Active, η Ford ετοιμάζει και την Active έκδοση του EcoSport, με το μοντέλο να παρουσιάζεται στις 6 Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πρόσθετα μαύρα προστατευτικά πλαστικά, που σύμφωνα με την εταιρία θα δώσουν στο EcoSport μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford έχει κατοχυρώσει μια πατέντα στην οποία περιγράφει το πως η ηλεκτρική έκδοση του F-150 θα μπορούσε να έχει έναν μικρό range extender κινητήρα, που θα επεκτείνει την αυτονομία του, φορτίζοντας τις μπαταρίες.

Σύμφωνα με την Ford, το ηλεκτρικό F-150 θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα κάνουν το μοντέλο το ταχύτερο και ισχυρότερο F-150 που κατασκευάστηκε ποτέ. Μπορεί η Μπλε Οβάλ εταιρία να μην αποκάλυψε το πόσα άλογα θα παράγει το F-150 EV, αλλά είναι βέβαιο πως θα αποδίδει περισσότερα από τα 450 του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Το ηλεκτρικό F-150 θα μπορεί να λειτουργήσει και ως γεννήτρια, παρέχοντας με ισχύ ηλεκτρικές συσκευές, θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, με τον μπροστινό χώρο αποσκευών (frunk), λόγω της απουσίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι χωρητικότητας αρκετών λίτρων. Το ηλεκτρικό F-150 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα του 2022.