Με την μετοχή της Tesla να έχει πάρει ξανά την ανιούσα και η κεφαλαιοποίηση της να πλησιάζει πλέον τα 400 δισ. δολάρια, έρχεται η στιγμή που ο Elon Musk θα αποκτήσει το τέταρτο μέρος από το πακέτο των αποδοχών του, αφού κατάφερε να πιάσει τον τέταρτο από τους 12 στόχους, στην ειδική συμφωνία που έχει κάνει με την Tesla.

Συγκεκριμένα, η μέση τελική χρηματιστηριακή αξία της Tesla για έξι μήνες αυξήθηκε πάνω από τα 250 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι ο Musk είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 8,44 εκατομμύρια option μετοχών, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει.

Τα options έχουν τιμή 70 δολαρίων, που σημαίνει ότι ο Musk θα έχει κέρδος 3 δισ. δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές, με την σημερινή αξία της μετοχής της Tesla να ανέρχεται στα 426 δολάρια.

Το γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών του Musk αναφέρει ότι μελλοντικά ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα λάβει 8 επιπλέον δόσεις, αποκτώντας συνολικά 20,3 εκατ. μετοχές της Tesla. Το σύνολο του πακέτου αποδοχών του θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 650 δισ. δολάρια, με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να πρέπει να φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.