Ο Dani Sordo ήταν ο νικητής στο θεαματικό Rally Σαρδηνίας, κατακτώντας την τρίτη νίκη της καριέρας του στο WRC. Ο Ισπανός οδηγός της Hyundai ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά την κερδισμένη 4η ειδική διαδρομή την Παρασκευή, και έκτοτε έμεινε εκεί έως το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Sordo δέχτηκε μεγάλη πίεση σήμερα -τρίτη ημέρα του αγώνα, καθώς οι Thierry Neuville και Sebastien Ogier μείωσαν σημαντικά την απόσταση από την κορυφή, για να τερματίσουν μόλις 5,1 και 6,1 δευτερόλεπτα πίσω του.

1

Με τη δεύτερη θέση του Neuville στον αγώνα της Σαρδηνίας, η Hyundai πήρε ένα σημαντικό “1-2” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, καθώς η διαφορά με την Toyota είναι μόλις επτά βαθμοί, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η μάχη για την δεύτερη θέση Neuville και Ogier ήταν συγκλονιστική, καθώς ταυτόχρονα οι δύο οδηγοί μείωναν την απόσταση από την πρώτη θέση, με τον Βέλγο να καταφέρνει να περάσει τον Γάλλο στην τελευταία ειδική.

2

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Elfyn Evans, ο οποίος διατήρησε το προβάδισμα του στη βαθμολογία, με τον Teemu Suninen να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ο Ott Tanak δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση και πολύ μακριά από την κορυφή, καθώς είχε προβλήματα την πρώτη μέρα.

Ωστόσο, πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς της power stage. Ο Neuville ήταν δεύτερος στην power stage και πήρε τέσσερις βαθμούς, με τον Ogier να παίρνει τρεις βαθμούς καταντώντας την τρίτη θέση. Ο Evans πήρε τους δύο βαθμούς της τέταρτης θέση, με τον Sordo να κατακτά τον τελευταίο βαθμό της πέμπτης θέσης.

3Αποτελέσματα

4Βαθμολογία Οδηγών

5Βαθμολογία Κατασκευαστών