1 στα 10 αυτοκίνητα που θα πουληθούν φέτος στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητο

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Transport & Environment, ένα στα δέκα νέα αυτοκίνητα που θα πουληθούν φέτος στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά, υβριδικά ή plug-in υβριδικά. Το ποσοστό αυτό είναι 3 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2019, ενώ για το 2021 οι αναλυτές προβλέπουν πως το ποσοστό θα αυξηθεί στο 15% (1 στα 7 αυτοκίνητα) του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Οι προβλέψεις βασίζονται στα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του 2020 καθώς και στις αναμενόμενες αυξήσεις, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021.

Οι νέοι κανονισμοί θέλουν τον μέσο όρο των εκπομπών CO2 των αυτοκινητοβιομηχανιών να είναι μικρότερος των 95 γρ/χλμ, αλλιώς αυτές θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διάβασε επίσης

Πιθανά πρόστιμα άνω των 14,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε στις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω εκπομπών CO2

Διάβασε ακόμη

Ε.Ε προς αυτοκινητοβιομηχανίες. Μειώστε τις εκπομπές CO2 για να πιάσετε τους στόχους

Δες και αυτό

Τα plug-in υβριδικά εκπέμπουν 2,65 φορές περισσότερο CO2 απ’ότι ανακοινώνουν

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...