H Ariel συναρμολογεί πλέον το Atom 4 και στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

H βρετανική Ariel ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στη Βόρεια Αμερικής ξεκίνησε την παραγωγή του Atom 4 στις εγκαταστάσεις της στην πολιτεία της Virginia στις Η.Π.Α.

Το “αμερικάνικο” Atom 4 διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με το ευρωπαϊκό, δηλαδή τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα του Honda Civic Type R. Όπως γνωρίζεις, αυτός αποδίδει 320 άλογα και 420 Nm ροπής, με το 0-96 χλμ/ώρα να έρχεται σε 2,8 δευτερόλεπτα, το 0-160 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, πιάνοντας τελική ταχύτητα 261 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Επιπλέον, υπάρχει προαιρετικά διαθέσιμο το performance πακέτο που αυξάνει την απόδοση του συνόλου στα 355 άλογα, μέσω του επαναπρογραμματισμού της ECU, του τριών σταδίων boost controller και μιας νέας εξάτμισης.

Αισθητικά, το US-spec Ariel Atom 4 διαθέτει παρμπρίζ με θερμομονωτική επένδυση και υαλοκαθαριστήρα, καθώς και νέο setup στην ανάρτηση, η οποία διαθέτει ελατήρια Eibach και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein.

Το νέο σωληνωτό πλαίσιο είναι κατά 15% πιο άκαμπτο σε σύγκριση με το πλαίσιο του Atom 3.5. Ο εσωτερικός χώρος είναι μεγαλύτερος, προσφέροντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και χάρη στο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ χαρίζει αυτονομία 482 χλμ. Μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες 16″ και 17″, αλλά και ζάντες από carbon που ζυγίζουν 50% λιγότερο από τις αλουμινένιες.

Η τιμή του Ariel Atom 4 στην Αμερική ορίζεται στα 74.750 δολάρια, το performance πακέτο χρεώνεται επιπλέον 7.995 δολάρια, με την προκαταβολή που πρέπει να δώσει κάποιος να ανέρχεται σε 22.425 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...