Η Dacia παρουσίασε χθες το Spring Electric, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρωπαϊκή αγορά, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από τις αρχές του 2021. Ωστόσο, η Μεγάλη Βρετανία θα είναι η χώρα της Ευρώπης που δεν θα δει το Spring να κυκλοφορεί στους δρόμους της, και γι’αυτό φταίει η “παραξενιά” τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Renault στην Αγγλία, Matthew Bendall, δήλωσε:

Το Dacia Spring είναι μια προσαρμογή για την ευρωπαϊκή αγορά ενός οχήματος (City K-ZE) που κυκλοφορεί ήδη εκτός από την Ευρώπη, από το 2019, με το τιμόνι στα αριστερά και όπως το City K-ZE, θα κατασκευάζεται στη Κίνα.

1

Αυτό σημαίνει ότι -εκτός από την Μεγάλη Βρετανία- και οι αγορές της Κύπρου, της Μάλτας και της Ιρλανδίας δεν θα δουν το Spring στους δρόμους τους. Αυτή τη στιγμή, σε 165 χώρες του κόσμου τα αυτοκίνητα κινούνται στην δεξιά πλευρά του δρόμου -όπως στην Ελλάδα- έχοντας το τιμόνι στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, ενώ σε 75 χώρες ακολουθούν το αντίθετο, δηλαδή οδηγούν στην αριστερή πλευρά, με το τιμόνι να βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.

Οι περισσότερες από αυτές ήταν μέλη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αν και μερικές δεν ήταν, όπως η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και το Σουρινάμ. Oι 75 χώρες δεν είναι αμελητέο νούμερο, και συνολικά ο πληθυσμός που οδηγεί ένα δεξιοτίμονο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 2.737.187.023, όταν ο συνολικός πληθυσμός της γης είναι περίπου 7,8 δις.