Τον περασμένο Αύγουστο ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Mountune έκανε γνωστό ότι αναζητά έναν πιθανό αγοραστή ή συνεργάτη επενδυτή, με την ελεγκτική και χρηματοοικονομική εταιρία KPMG να την βοηθά να φέρει την απαραίτητη ρευστότητα, ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο ιδρυτής της Mountune, David Mountain, αγόρασε την εταιρεία μαζί με μια ομάδα έμπειρων επενδυτών της βιομηχανίας. Η απόκτηση της εταιρίας από τον Mountain σημαίνει ότι η Mountune είναι πλέον ανεξάρτητη οντότητα, καθώς προηγουμένως συνδεόταν με μια σειρά επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Η “νέα” Mountune θα συνεχίσει να παρέχει αγωνιστικούς κινητήρες, καθώς και αναβαθμισμένο software και hardware για τα αυτοκίνητα δρόμου, σχεδιασμένο στα υψηλότερα επίπεδα για την παγκόσμια πελατειακή του βάση, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και, ιδίως, την ύφεση που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού, η οποία έχει επηρεάσει τόσες πολλές επιχειρήσεις το 2020.