Η Fiat παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του Tipo που προσφέρεται και στην Cross έκδοση. Το Tipo facelift ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα που αντί για λογότυπο φέρει την λέξη “FIAT”, ενώ υπάρχουν νέα LED φωτιστικά σώματα και νέες ζάντες 16″ και 17″. Το Tipo Cross βασίζεται στο hatchback μοντέλο έχοντας μαύρα και ασημί προστατευτικά πλαστικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Tipo υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 7″, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect 5 με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, νέοι διακόπτες και νέο τιμόνι.

Μηχανικά προσφέρεται με έναν νέο τρικύλινδρο 1.000άρη FireFly turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 100 ίππων με 190 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός αντικαθιστά τον τετρακύλινδρο 1.400άρη κινητήρα απόδοσης 95 ίππων με 127 Nm ροπής, με τον τρικύλινδρο κινητήρα να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και οι εκπομπές ρύπων να είναι μικρότερες. Επίσης υπάρχει ο 1.600άρης Multijet diesel κινητήρας απόδοσης 95 και 130 ίππων.