Η Ferrari διατήρησε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Testarossa

Σχετικά άρθρα

Αναμφίβολα η Ferrari Testarossa είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Scuderia, αλλά τον Αύγουστο του 2017, η ιταλική εταιρία έχασε τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης του ονόματος Testarossa.

Η Ferrari έπρεπε να παραιτηθεί από τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος μετά από αγωγή που δέχτηκε από τον Γερμανό Kurt Hesse και την εταιρία του Autec AG.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο του Ντίσελντορφ, με τον δικαστή να αποφασίζει τότε πως η ιταλική εταιρία δεν είχε χρησιμοποιήσει αρκετά το όνομα Testarossa τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να το προστατεύσει και να μπορεί να το κρατήσει.

Η Ferrari προσέφυγε στο ανώτερο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας πως παρέχει προστασία στο όνομα, μιας και προσφέρει συντήρηση και επισκευές στις παλιές Testarossa.

Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε αυτή την εβδομάδα και ήταν υπέρ της Ferrari. Έτσι αυτή διατηρεί το εμπορικό σήμα και έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος Testarossa.

Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο αναφέρει ότι ένα εμπορικό σήμα για ένα προϊόν που έχει διακοπεί παραμένει έγκυρο ακόμα και αν έχει διακοπή η παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος, εφόσον η εταιρεία στην οποία ανήκει εξακολουθεί να παρέχει ορισμένες υπηρεσίες ή να μεταπωλεί μεταχειρισμένα προϊόντα που φέρουν το όνομα.

Η Testarossa, που σημαίνει κοκκινοκέφαλη, πήρε το όνομά της από τα βαμμένα καλύμματα εκκεντροφόρου του αυτοκινήτου. Η Ferrari ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου το 1984 και την σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...