Η Kia έκανε γνωστό πως ετοιμάζει ένα Open-top All-Terrain Vehicle (ATV) στρατιωτικό όχημα. Το συγκεκριμένο “Hummer-like” όχημα θα προστεθεί στον στόλο οχημάτων του στρατού της Νοτίου Κορέας και θα βασίζεται στο πλαίσιο του Mohave.

Σύμφωνα με την φωτογραφία που έδωσε η Kia, το νέο στρατιωτικό της όχημα θυμίζει έντονα τα AM General Humvee, GM Infantry Squad Vehicle και Toyota BXD10. Τα πρώτα πρωτότυπά του θα είναι έτοιμα το 2021, με την παραγωγή του οχήματος να ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ταυτόχρονα, η Kia αναπτύσσει φορτηγά 2,5 και 5 τόνων για τον στρατό της Νότιας Κορέας. Σε αντίθεση με το ATV, δεν σχετίζονται με κάποιο όχημα παραγωγής, θα βασίζονται σε μια τυποποιημένη πλατφόρμα και θα παίρνουν κίνηση από έναν turbodiesel 7,0-λίτρων κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το φορτηγό των 5 τόνων θα προσφέρεται και σε θωρακισμένη έκδοση, με την Kia να εξετάζει και το πως θα μπορούσαν τα μελλοντικά στρατιωτικά οχήματα να κάνουν χρήση κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ηλεκτροκινητήρων και αλλά και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Η Kia έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα 140.000 στρατιωτικά οχήματα.