Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Rimac ξεκίνησε την παραγωγή των πρώτων προτύπων του C_Two που απαιτούνται για τις δοκιμές και για τις διαδικασίες που χρειάζονται για να πάρει έγκριση τύπου. Πρόσφατα, η κροατική εταιρία έκανε γνωστό ότι δύο εξ’αυτών τα κατέστρεψε στη διάρκεια των δοκιμών ασφαλείας. Το πρόγραμμα δοκιμών σύγκρουσης ξεκίνησε το 2019 και συνολικά, η Rimac θα καταστρέψει τουλάχιστον εννέα πρωτότυπα του C_Two.

Στο παραπάνω video, η εταιρία μας δείχνει τα παρασκήνια μιας πρόσφατης δοκιμής σύγκρουσης, κατά την οποία ένα πρωτότυπο τράκαρε με ταχύτητα 56 χιλιόμετρα ανά ώρα, το 40% της μετωπικής του επιφάνειας σε παραμορφώσιμο στοιχείο. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν πολύ σημαντικά, καθώς η ομάδα μηχανικών είδε πώς συμπεριφέρθηκε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης και τους έδωσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις στα ανδρείκελα.

Προκειμένου το C_Two να πάρει έγκριση τύπου και να γίνει εμπορικά διαθέσιμο, η Rimac πρέπει να κάνει τις παραπάνω δοκιμές με τα κριτήρια κάθε αγοράς του κόσμου. Επί του παρόντος, η ομάδα μηχανικών βρίσκεται στη μέση ενός έντονου προγράμματος δοκιμών, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δοκιμές σε πίστες.

Αρχικά, η Rimac είχε προγραμματίσει τις παραδόσεις να ξεκινήσουν στα τέλη του 2020, αλλά η πανδημία της νόσου Covid-19 ανάγκασε την εταιρεία να τις μεταθέσει για κάποια στιγμή μέσα στο 2021.