Στις αρχές Οκτωβρίου, η σουηδική έκανε γνωστό ότι ανακαλεί 2.189 αυτοκίνητα του Polestar 2, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες του στην Ευρώπη (κυρίως στη Σουηδία και στη Νορβηγία) παραπονιούνται πως τα αυτοκίνητά τους αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα στο σύστημα κίνησης που τα καθιστά μη λειτουργικά.

Σύμφωνα με την εταιρία, αιτία του προβλήματος είναι η μπαταρία 12V του αυτοκινήτου, με την Polestar να τονίζει -τότε- πως δεν επηρεάζονται όλα τα Polestar 2 που έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Σήμερα, όμως, η Polestar έκανε γνωστό ότι ανακαλεί και τα 4.586 Polestar 2 που έχει μέχρι σήμερα κατασκευάσει, προκειμένου να εγκαταστήσει σε αυτά νέο λογισμικό και νέους μετατροπείς προκειμένου να επιδιορθώνει το παραπάνω πρόβλημα. Η ανάκληση ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, με την Polestar να αναφέρει ότι τα 3.150 αυτοκίνητα έχουν εμφανίσει το παραπάνω πρόβλημα

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σχετίζεται με τον ψυγείο ψύξης υψηλής τάσης (HVCH), το οποίο είναι υπεύθυνο τόσο για την θέρμανση της καμπίνας, όσο και για την μπαταρία.