Το Purple Rain Tour ήταν η περιοδεία του Prince μαζί με την μπάντα του, The Revolution, στη Βόρεια Αμερική, η οποία ξεκίνησε μετά την επιτυχία του έκτου στούντιο άλμπουμ του, Purple Rain, και της ομώνυμης ταινίας, του 1984. Η περιοδεία ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου του 1984 και ολοκληρώθηκε μετά από 98 συναυλίες στις 7 Απριλίου του 1985, αφού επισκέφτηκε 35 πόλεις στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, και πούλησε πάνω από 1,7 εκατομμύρια εισιτήρια.

Ο Prince Rogers Nelson, πιο γνωστός ως Prince, έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 21 Απριλίου 2016, αφήνοντας μια πλούσια μουσική κληρονομιά με τη μορφή 40+ στούντιο άλμπουμ και αμέτρητων ζωντανών παραστάσεων. Ο Αμερικάνος καλλιτέχνης χρησιμοποίησε στην Purple Rain Tour ένα πολύ τροποποιημένο Eagle Model 10, με εντελώς προσαρμοσμένο και πολύ πολυτελές εσωτερικό.

Αυτό θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Mecum στο Houston, στις 3-5 Δεκεμβρίου και σίγουρα οι λάτρεις του Prince και πόσο μάλλον του συγκεκριμένο -εξαιρετικού- άλμπουμ, θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να κάνουν bid.