Η Mini παρουσίασε σήμερα το Vision Urbanaut, ένα πρωτότυπο φουτουριστικό minivan που διαθέτει συρόμενη πόρτα με έναν προηγμένο μηχανισμό ολίσθησης και περιστροφής, ιδανικά σχεδιασμένος για αστικές συνθήκες οδήγησης όπου ο χώρος είναι πολύτιμος. Δεν υπάρχουν άλλες πόρτες στην πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού.

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο είναι σχεδιασμένο από μέσα προς τα έξω και σύμφωνα με την εταιρία, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, το ταμπλό χαμηλώνει και η περιοχή του οδηγού μετατρέπεται σε μία άνετη καθιστική γωνιά – το “daybed”. Επιπλέον, το παρμπρίζ μπορεί να ανοίγει προς τα πάνω όταν είναι σταματημένο το αυτοκίνητο, για να δημιουργεί ένα είδος μπαλκονιού στο δρόμο. Αυτό αυξάνει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και δημιουργεί μία αίσθηση αυξημένης ευρυχωρίας.

Υπάρχoyn LED φωτιστικά σώματα, τροχοί τύπου skateboard, LED κρυφός φωτισμός, με το Mini Vision Urbanaut να χρησιμοποιεί τρεις “άριστα ενορχηστρωμένες στιγμές Mini” της Chill, Wanderlust και Vibe, για να παρουσιάσει μία ευρεία γκάμα πιθανών σεναρίων χρήσης.

Το Mini Token βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας με το Vision Urbanaut Έχει σχεδόν το μέγεθος μιας αγχολυτικής πέτρας και ενεργοποιεί τις τρεις προκαθορισμένες στιγμές Mini – Chill, Wanderlust και Vibe – όταν τοποθετείται στις ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές του τραπεζιού στο κέντρο του αυτοκινήτου. Έχουν επινοηθεί και άλλες στιγμές Mini, όπως το My MINI moment, που μπορεί να προγραμματιστεί για να προσφέρει ένα άλλο είδος εξατομικευμένης εμπειρίας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το περιβάλλον που επιθυμεί – κρυφός φωτισμός, μουσική και άλλα – και να το ανακαλεί άμεσα αργότερα.

Η στιγμή Chill καλεί τους επιβάτες να πάρουν μία ανάσα και να κάνουν  μία παύση εδώ και τώρα. Το αυτοκίνητο γίνεται ο χώρος για ένα καταφύγιο όπου αυτοί μπορούν να χαλαρώσουν ή να εργαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η στιγμή Wanderlust είναι η μοναδική στιγμή Mini όπου το Vision Urbanaut οδηγείται από οδηγό ή αυτόνομα. Η στιγμή Vibe εστιάζει στο χρόνο που περνάμε με άλλους ανθρώπους – με κάθε τρόπο. Το εξωτερικό και το εσωτερικό αλλάζουν ανάλογα με τη στιγμή MINI για να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία.

Το πρωτότυπο κάνει χρήση βιώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ δεν διαθέτει χρώμιο και δέρμα. Κυρίαρχο υλικό στο εσωτερικό είναι το πλεκτό ύφασμα, που συνδυάζει ποιότητα, απαλή αίσθηση αφής και άνεση. Η χρήση φελλού στο τιμόνι και σε τμήματα του πατώματος προσδίδει μία ξεχωριστή πινελιά χάρη στη φυσική αίσθηση, ενώ διασφαλίζει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.