Ο Herbert Diess, CEO του VW Group, δήλωσε για ακόμη μια φορά πως ο γερμανικός κολοσσός εξετάζει το μέλλον των Bugatti, Lamborghini, Ducati και Italdesign. Συγκεκριμένα ο Diess είπε:

Εργαζόμαστε πάνω στη νομική δομή των ιταλικών εμπορικών μας σημάτων, Lamborghini, Ducati και ItalDesign. Ας πούμε πως δημιουργούμε μια νομική δομή που θα μας επιτρέπει να μπορούμε να δράσουμε. Ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για το μέλλον των εταιριών, ούτε για την εκποίησή τους. Είναι πιθανώς λίγο πιο αργή η διαδικασία αλλά είναι στην ατζέντα μας.

Φήμες θέλουν το VW Group να έχει συμφωνήσει να πουλήσει την Bugatti στην Rimac, με τη νέα δομή να αποτελεί τμήμα του προγράμματος απλούστευσης και εξορθολογισμού των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του VW Group και της ταυτόχρονης εστίασης του στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόσφατα το VW Group ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 73 δισ. δολάρια, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, στην ηλεκτροκίνηση, στην υβριδική τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από την πώληση των εταιριών, το VW Group εξετάζει και άλλες επιλογές που περιλαμβάνουν “τεχνολογικές συνεργασίες”, spin-off και είσοδο των εταιριών στο χρηματιστήριο ή κάποια μορφή “αναδιάρθρωσης”. Υψηλόβαθμα στελέχη του VW Group διερωτώνται αν είναι συμβατό από την μια να αναπτύσσουν ηλεκτρικά μοντέλα και από την άλλη να εξακολουθούν να έχουν μάρκες που βασίζονται αποκλειστικά σε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι συγκεκριμένοι μάλιστα τονίζουν το κατά πόσο αξίζει ο γερμανικός όμιλος να επενδύει χρήματα και πόρους στην ανάπτυξη τέτοιων αυτοκινήτων, από τη στιγμή που επενδύει 73 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, όπως και υπηρεσιών κινητικότητας.