Το VW Group εξετάζει το μέλλον των Bugatti, Lamborghini, Ducati και Italdesign

Σχετικά άρθρα

Ο Herbert Diess, CEO του VW Group, δήλωσε για ακόμη μια φορά πως ο γερμανικός κολοσσός εξετάζει το μέλλον των Bugatti, Lamborghini, Ducati και Italdesign. Συγκεκριμένα ο Diess είπε:

Εργαζόμαστε πάνω στη νομική δομή των ιταλικών εμπορικών μας σημάτων, Lamborghini, Ducati και ItalDesign. Ας πούμε πως δημιουργούμε μια νομική δομή που θα μας επιτρέπει να μπορούμε να δράσουμε. Ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για το μέλλον των εταιριών, ούτε για την εκποίησή τους. Είναι πιθανώς λίγο πιο αργή η διαδικασία αλλά είναι στην ατζέντα μας.

Φήμες θέλουν το VW Group να έχει συμφωνήσει να πουλήσει την Bugatti στην Rimac, με τη νέα δομή να αποτελεί τμήμα του προγράμματος απλούστευσης και εξορθολογισμού των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του VW Group και της ταυτόχρονης εστίασης του στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόσφατα το VW Group ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 73 δισ. δολάρια, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, στην ηλεκτροκίνηση, στην υβριδική τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από την πώληση των εταιριών, το VW Group εξετάζει και άλλες επιλογές που περιλαμβάνουν “τεχνολογικές συνεργασίες”, spin-off και είσοδο των εταιριών στο χρηματιστήριο ή κάποια μορφή “αναδιάρθρωσης”. Υψηλόβαθμα στελέχη του VW Group διερωτώνται αν είναι συμβατό από την μια να αναπτύσσουν ηλεκτρικά μοντέλα και από την άλλη να εξακολουθούν να έχουν μάρκες που βασίζονται αποκλειστικά σε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι συγκεκριμένοι μάλιστα τονίζουν το κατά πόσο αξίζει ο γερμανικός όμιλος να επενδύει χρήματα και πόρους στην ανάπτυξη τέτοιων αυτοκινήτων, από τη στιγμή που επενδύει 73 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, όπως και υπηρεσιών κινητικότητας.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...