Πριν δύο ημέρες, στις 17 Νοεμβρίου 2020 και περίπου στις 22:18, ο οδηγός ενός Tesla Model 3 οδηγούσε με ταχύτητα άνω των 160 χλμ/ώρα στην πόλη Corvallis της πολιτείας του Oregon των Η.Π.Α., και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε μια στροφή.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, αρχικά το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στύλο ηλεκτροδότησης, μετά χτύπησε πάνω σε δύο δέντρα και ένα τηλεφωνικό κουτί, και τελικά σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, αφού πρώτα άφησε μια σειρά από ζημιές και συντρίμμια για περίπου 90 μέτρα.

Όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, και ειδικά η πλευρά του συνοδηγού είναι μια άμορφη μάζα μετάλλων. Ως εκ θαύματος, ο οδηγός επέζησε, και έφυγε με τα πόδια από τον τόπο του ατυχήματος. Ωστόσο, συνελήφθη τρία τετράγωνα πιο κάτω και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ μικρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε κάνει χρήση κάνναβης και οι αρχές τον κατηγόρησαν για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, για εγκατάλειψη του τόπου του ατυχήματος, για απερίσκεπτη οδήγηση, για απερίσκεπτο κίνδυνο και για εγκληματική πράξη.

Το Tesla Model 3 φάνηκε να ήταν ο λόγος που βγήκε ζωντανός ο οδηγός, ωστόσο η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης Corvallis να έχουν το νου τους για τυχόν μπαταρίες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν από το αυτοκίνητο. Μερικά από τα στοιχεία της μπαταρίας του Model 3 έχουν ήδη βρεθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός που έσπασε ένα παράθυρο ενός κοντινού σπιτιού, και κατέληξε στο κρεβάτι αυτού, προκαλώντας φωτιά. Μια άλλη μπαταρία ολοκλήρωσε την “πτήση” της στην αγκαλιά ενός ατόμου.

Ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου εκσφενδονίστηκε και έφτασε στον δεύτερο όροφο ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων με αρκετή δύναμη, με αποτέλεσμα να σπάσει τους σωλήνες νερού που βρισκόταν στον τοίχο. Το ένα από τα μπάνια του διαμερίσματος καταστράφηκε, ενώ ένα άλλο πλημμύρισε.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν σχεδόν τρεις ώρες για τον καθαρισμό του σημείου του ατυχήματος και τη συλλογή των “αδέσποτων” μπαταριών, και οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν βρει όλα τα στοιχεία της μπαταρίας. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί ότι τα στοιχεία της μπαταρίας μπορούν να παραμείνουν ζεστά μέχρι και 24 ώρες μετά, και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα εάν τα πιάσει κάποιος χωρίς προστασία, ενώ μπορούν να απελευθερώσουν τοξικό καπνό και επιβλαβείς ουσίες.