Η ωρολογοποιία Hamilton ιδρύθηκε το 1892 και από τότε μέχρι και σήμερα πουλά ρολόγια με το ίδιο όνομα. Η ωρολογοποιία έχει κατοχυρώσει το όνομα “Hamilton” εδώ και χρόνια ως εμπορικό σήμα, αλλά ο Lewis Hamilton πριν από τρία χρόνια είχε ξεκινήσει μια νομική διαμάχη με την ωρολογοποιία, μέσω της εταιρίας του 44IP, προκειμένου να την αναγκάσει να αλλάξει όνομα και να αρθεί η κατοχύρωση του ονόματος.

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσέφυγε ο Hamilton, έκρινε πως το επώνυμο Hamilton είναι πολύ κοινό σε αγγλόφωνες χώρες και δεν μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση κατοχύρωσης για αποκλειστική χρήση, ακόμη και αν είναι το επίθετό του. Επίσης στην απόφασή του αναφέρει πως η ωρολογοποιία χρησιμοποιεί το όνομα από το 1892, 93 χρόνια πριν γεννηθεί ο Lewis Hamilton.

Παράλληλα το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην απόφασή του τονίζει πως τα ονόματα “Hamilton” και “Lewis Hamilton” είναι διαφορετικές ονομασίες.

Η 44IP ήθελε να κατοχυρώσει το όνομα Hamilton προκειμένου να πουλά διάφορα προϊόντα που θα φέρουν την υπογραφή του Lewis Hamilton, όπως ρολόγια, smartwatches, κοσμήματα κτλ.