Σε μια κίνηση που πιθανότατα δεν εκπλήσσει κανέναν, η κυβέρνηση της Νήσου του Μαν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αγώνας Isle of Man TT του 2021 ακυρώθηκε επίσημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις 23 Μαρτίου 2020, η τοπική κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους μη κατοίκους να επισκεφθούν το νησί, καθώς προσπαθεί να ελέγξει την διασπορά της πανδημίας της Covid-19.

Αυτή η απόφαση επανεξετάζεται σε συνεχή βάση και ενδέχεται να αλλάξει έως το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πότε το νησί θα ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες.

Η ακύρωση του αγώνα του 2021 έρχεται σε συνέχεια της ακύρωσης και του φετινού, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου έως 13 Ιουνίου. Έτσι, εκτός από το 2020, το 2021 θα είναι η δεύτερη φορά από το 2001 -κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιδημίας του αφθώδους πυρετού, που ξεκίνησε στις αρχές του 2001 από τη Μεγάλη Βρετανία και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη- που δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο Isle of Man.