Ο Bernd Pischetsrieder, πρώην CEO της VW και της BMW θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Daimler, αντικαθιστώντας τον Manfred Bischoff. Ο 72χρονος σήμερα Pischetsrieder είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler από το 2014, με τους μετόχους να τον ψηφίζουν για την θέση στην ετήσια γενική συνέλευση της Daimler στις 31 Μαρτίου.

Η Daimler ήθελε ο Dieter Zetsche, πρώην CEO της, να γίνει ο νέος της πρόεδρος αλλά η πρόταση αποσύρθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού ορισμένοι μέτοχοι της εταιρίας αντέδρασαν αρνητικά στην επιλογή του, μιας και δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της 13ετούς θητείας του, σε ότι αφορά τα κέρδη αλλά και την τιμή της μετοχής της εταιρίας, τα οποία υποχώρησαν στα τέλη της θητείας του και μετά την αποχώρηση του.

Ο Pischetsrieder ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 στη BMW ως μηχανικός σχεδιασμού παραγωγής και έγινε διευθύνων σύμβουλος της το 1993. Αποχώρησε από την εταιρεία το 2000, μετά την μοιραία εξαγορά του Rover Group το 1994, η οποία προκάλεσε τεράστιες απώλειες, με αποτέλεσμα η BMW να πουλήσει το Rover Group το 2000 στην κοινοπραξία Phoenix.

Ο γεννημένος στο Μόναχο μηχανικός, εντάχθηκε στη VW ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2000 και διορίστηκε CEO δύο χρόνια αργότερα. Το 2006, εκδιώχθηκε από τον Ferdinand Piech, μετά από τη σύγκρουση του με τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της εταιρείας.

Οι Bischoff, Petraea Heynike και Juergen Hambrecht θα αποχωρήσουν από το εποπτικό συμβούλιο της Daimler και θα αντικατασταθούν από την Elizabeth Centoni της Cisco Systems Inc., τον CEO της Royal Dutch Shell Plc, Ben van Beurden και τον επικεφαλής της BASF SE, Martin Brudermueller.