Η Lexus ανακοινώνει την στρατηγική της ηλεκτροκίνησης και teasάρει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο η Lexus παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το LF-30 Concept, το οποίο ενθουσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης, με τον σχεδιασμό και τις τεχνολογίες του. Με αυτό, τέθηκε σε ισχύ η νέα στρατηγική της premium ιαπωνικής εταιρίας, που ονομάζεται Lexus Electrified που στοχεύει σε “ένα θεμελιώδες άλμα” όσον αφορά την απόδοση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και την απόλαυση του οδηγού.

Σήμερα, η Lexus αποκαλύπτει τη βασική τεχνολογία που υποστηρίζει την Lexus Electrified στρατηγική, την οποία ονομάζει Direct4. Αυτό είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου ηλεκτρικής κίνησης, που έχει σχεδιαστεί για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών και υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, με μέσο αποθήκευσης ενέργειας τις μπαταρίες.

Το Direct4 ελέγχει με ακρίβεια την παροχή ροπής από τους εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, καθώς και τη δύναμη πέδησης και των τεσσάρων τροχών, για τη δημιουργία torque vectoring. Ρυθμίζοντας αυτόματα την ισορροπία του μπροστινού και του πίσω άξονα, το σύστημα προσαρμόζει τις συνθήκες οδήγησης στις προθέσεις του οδηγού, αλλάζοντας την αίσθηση οδήγησης και δίνοντας στο αυτοκίνητο τα καλύτερα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής, η Lexus δίνει μια πρώτη γεύση της μελλοντικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας των μοντέλων, αποκαλύπτοντας σκίτσα και εικόνες ενός νέου πρωτότυπου που θα αποκαλυφθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Lexus, Koichi Suga, εξηγεί πώς η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα επηρεάσει τη σχεδίαση και και την απόδοση του οχήματος, καθώς δεν απαιτείται παροχή μπροστινής ψύξης για τον κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα