Η Bentley θέλει από το 2030 και μετά να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα είναι ένα σεντάν που θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύσσει η Audi και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο EXP 100 GT.

Ο Adrian Hallmark, πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας, είπε πως επέλεξαν αυτήν την ασυνήθιστη διάταξη προκειμένου “να αποφευχθεί η αεροδυναμική αναποτελεσματικότητα ενός παραδοσιακού SUV αλλά να διατηρηθεί παράλληλα ο χώρος που προσφέρει ένα ανυψωμένο σώμα, για την άνετη προσαρμογή της μπαταρίας“.

Η παραγωγή του θα γίνεται στην Αγγλία και σύμφωνα με τον Hallmark, η Bentley θέλει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ως πελάτες, ενώ έως το 2025 ελπίζει να προσφέρονται στην αγορά μπαταρίες 110-120 kWh, που θα χαρίζουν σε ένα μοντέλο της εταιρίας του αυτονομία της τάξεως των 400-500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Ο Hallmark είπε πως απαιτείται μπαταρία 150 kWh ή μεγαλύτερη προκειμένου να μπορέσει η Bentley να βγάλει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα έχει ίδια αυτονομία με αυτή ενός SUV της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.