Τον περασμένο Αύγουστο η Hyundai ανακοίνωσε την ίδρυση της Ioniq, ένα νέο υπο-brand κάτω από τη “σκεπή” της, το οποίο θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με την κορεατική εταιρία, η νέα μάρκα θα “προσφέρει πελατοκεντρικές εμπειρίες EV με επίκεντρο τις συνδεδεμένες lifestyle λύσεις, σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας Progress for Humanity”.

Βάση για όλα τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα των Hyundai και της Kia θα είναι η πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), στην οποία θα βασίζονται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα των δύο εταιριών. Σήμερα, η Ioniq έδωσε το πρώτο teaser video του πρώτου μοντέλου της, το οποίο θα φέρει το όνομα Ioniq 5.

Αυτό θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του 45 Concept, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2019. Το τελευταίο τιμά το πρωτότυπο Pony Coupe Concept που παρουσιάστηκε 45 χρόνια πριν, και σχεδιαστικά μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της εταιρίας, τα οποία θα διαθέτουν κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες.

Τα αποκαλυπτήρια του Ioniq 5 θα γίνουν στις αρχές του 2021 και θα είναι ένα compact ηλεκτρικό crossover.