Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομικών (CFO) της Apple, Luca Maestri, καθώς και ο πρώην επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Apple, Jony Ive, είναι δύο από τους υποψήφιους να αναλάβουν την κενή θέση του CEO της Ferrari. Όπως γνωρίζεις, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, αποσύρθηκε ξαφνικά και με άμεση ισχύ από τη θέση του στην ιταλική εταιρία, και αυτές τις ημέρες αναρρώνει από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του ιταλικού ομίλου, John Elkann, θα ηγηθεί της Ferrari σε προσωρινή βάση, έως ότου βρεθεί ο μόνιμος διάδοχος. Ένας εκπρόσωπος της F1 απέρριψε τις φήμες ότι ο πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari και πρώην CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, θα μπορούσαν να αναλάβει το ρόλο του Camilleri, λέγοντας ότι ο Domenicali ανυπομονεί να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως CEO της F1 την 1η Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Αναφορές από την Ιταλία τονίζουν επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Vittorio Colao, ήταν υποψήφιος για τη θέση του CEO στη Ferrari, αλλά το Reuters χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Ωστόσο, θεωρεί ότι ο 57χρονος Maestri και ο 53χρονος Ive είναι αρκετά πιθανό να είναι υποψήφιοι.

Ο πρώτος, Ιταλός, ανήκει στην οικογένεια της Apple από το Μάρτιο του 2013, και σήμερα είναι ο ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομικών (CFO) της εταιρίας. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως CFO της Xerox (Φεβρουάριος 2011-Φεβρουάριος 2013), της Nokia (Οκτώβριος 2008-Φεβρουάριος 2011), και αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομικών (CFO) της General Motors Ευρώπης (Μάρτιος 2007-Σεπτέμβριος 2008).

Από την άλλη, ο Βρετανός Ive ήταν το “δεξί χέρι” του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, αλλά αποχώρησε από την Apple το 2019 μετά από 30 χρόνια.