Η Electronic Arts (ΕΑ) ήρθε σε συμφωνία με την Codemasters, προκειμένου να την εξαγοράσει έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη συμφωνία ανέτρεψε τη συμφωνία που είχε κάνει προ ενός μήνα η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης video games, σύμφωνα με την οποία η Take-Two Interactive θα εξαγόραζε την Codemasters έναντι 726 εκατ. βρετανικών λιρών (970 εκατ. δολαρίων).

Το διοικητικό συμβούλιο της Codemasters εξέτασε την προσφορά της Electronic Arts και την θεωρεί τελικώς ανώτερη εκείνης της Take-Two,

ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η EA σημειώνει ότι οι μέτοχοι της Codemasters θα λάβουν 6,04 λίρες ανά μετοχή σε μετρητά για κάθε κοινή μετοχή της τελευταίας, με την EA να προσθέτει πως η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της EA, η οποία έρχεται σε μία στιγμή εντεινόμενης συγκέντρωσης στη βιομηχανία των video games, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown, με πολύωρη παραμονή στο σπίτι για δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της ZeniMax Media, μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, έναντι 7,5 δισ. δολαρίων, στην μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας του συγκεκριμένου κλάδου στην ιστορία της Microsoft. Πέρυσι η Codemasters είχε εξαγοράσει τη Slightly Mad Studios, δημιουργό των Project Cars, έναντι 30 εκατ. δολαρίων.