Έτοιμες οι πέντε πρώτες Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής των πέντε από τις 25 νέες DB5 του James Bond που φέρουν τα gadgets του 007. Η κατασκευή κάθε μιας από τις 25 χειροποίητες DB5 Goldfinger Continuation απαιτεί 4.500 ώρες εργασίας, διαθέτοντας αλουμινένιο σώμα, χτισμένο πάνω σε ένα αυθεντικό πλαίσιο της DB5.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4,0-λίτρος εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 290 ίππων και συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της ZF, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο λόγω των gadget του Βρετανού πράκτορα. Η κάθε νέα DB5 διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, σύστημα προσομοίωσης ραντάρ στο ταμπλό με σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, κουμπί ενεργοποίησης στον λεβιέ των ταχυτήτων, εκτοξευτήρες λαδιού, εκτοξευτήρες καπνού, πυροβόλα κάτω από τα μπροστά φωτιστικά σώματα, πτυσσόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, slashers ελαστικών, όπλα κάτω από τα καθίσματα και ψυγείο για σαμπάνια.

Όλες είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Goldfinger του διάσημου Βρετανού πράκτορα, με τα gadgets να τα δημιουργεί ο Chris Corbould, ειδικός στα special effects, μαζί με τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin.

Η τιμή προ φόρων κάθε μιας DB5 Goldfinger Continuation ανέρχεται στα 2,75 εκατ. λίρες (3,04 εκατ. ευρώ). Η DB5 εκτός από την Goldfinger, συμμετείχε επίσης στις ταινίες Thunderball (1965), το GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) και Spectre (2015).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ακύρωσε την κεντρομήχανη Vanquish

Σε μια απόφαση που δεν περίμενε κανείς, η Aston Martin έκανε γνωστό πως δεν θα βγάλει στην αγορά την κεντρομήχανη V6 Vanquish. Η βρετανική εταιρία...

Η Aston Martin θέλει να κρατήσει τον V12 κινητήρα ζωντανό

Η Aston Martin είναι μια μάρκα που έχει σχετικά σύντομη ιστορία όσον αφορά τους δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής κυκλοφόρησε στην αγορά το...

Κρατική βοήθεια στην Aston Martin για την εξέλιξη της πλατφόρμας των ηλεκτρικών της

Η Aston Martin έλαβε κρατική χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων λιρών μέσω του Advanced Propulsion Center (APC) της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για την περαιτέρω...