Η premium μάρκα της Nissan ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με την ομάδα της Renault F1, η οποία μετονομάζεται σε Alpine F1 από το 2021, και επομένως αποχωρεί από το κορυφαίο μηχανοκίνητο sport μετά από δέκα χρόνια παρουσίας.

Η Infiniti μπήκε στη Formula 1 ως συνεργάτης της ομάδας της Red Bull Racing και συνεργάζεται με την ομάδα της Renault F1 από τη σεζόν του 2016. Μετά την εισαγωγή υβριδικών power units στη Formula 1 το 2014 και δεδομένης της εκτεταμένης εμπειρίας της εταιρίας στην υβριδική τεχνολογία, η Infiniti έγινε ενεργός παίκτης στην F1 το 2016 ως τεχνικός συνεργάτης της Renault, για την από κοινού ανάπτυξη του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (ERS), μιας από τις πιο καινοτόμες και εξελιγμένες τεχνολογίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Infiniti αποφασίζει να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες αγορές και στην ηλεκτροποίηση της γκάμας της, με τον Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan και Infiniti, να δηλώνει σχετικά:

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τη συμμετοχή μας στη Formula 1 και τις επιτυχίες και τα ορόσημα που έχουμε επιτύχει. Η ανάμειξη μας στο sport αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία 10 χρόνια, και όχι μόνο αυξήσαμε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας μας, αλλά ενισχύσαμε τα διαπιστευτήρια και τις τεχνικές μας δυνατότητες.

Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε τους πόρους μας και όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω των δραστηριοτήτων μας στην Formula 1 στην έρευνα και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών μας και των μελλοντικών κινητήρων μας. Αυτή η δεκαετία στη F1 ήταν ένα απίστευτο και γόνιμο ταξίδι για εμάς. Είχαμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με εταιρείες που μοιράζονται τους στόχους μας και υποστήριξαν το όραμά μας, και σίγουρα βγαίνουμε από αυτήν την εμπειρία σοφότεροι και ισχυρότεροι.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους συνεργάτες μας, και ιδιαίτερα εκείνους της Renault F1, για το φανταστικό έργο που έχουμε κάνει μαζί τα τελευταία χρόνια και για τη συνεχή υποστήριξή τους, καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο που επικεντρώνεται στην ανάπτυξή μας.