Eπίσημο: Η Renault F1 μετονομάζεται σε Alpine F1

Σχετικά άρθρα

Όπως διέρρευσε την Παρασκευή, το Groupe Renault αποφάσισε να μετονομάσει την αγωνιστική της ομάδα στην Formula 1 από Renault F1 Team σε Alpine F1 Team, με ισχύ από το 2021. Τα χρώματα της νέας ομάδας θα είναι αυτά της γαλλικής σημαίας, μπλε, άσπρο και κόκκινο.

Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, καθώς η Renault βρίσκεται στην F1 εδώ και 43 χρόνια. Ωστόσο θα συνεχίσει να υπάρχει το όνομά της στο μονοθέσιο, ως κατασκευαστής των power units. Ουσιαστικά, η Renault χρησιμοποιεί την F1 ως πλατφόρμα για την προώθηση και ανάπτυξη της Alpine, η οποία ήρθε και πάλι στη ζωή το 2017, με την κυκλοφορία του A110.

H γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αλλαγές στη δομή του, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός απλούστερου και πιο προσανατολισμένου στα αποτελέσματα οργανισμού, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συνοχή και τα κίνητρα.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται τέσσερα “Business Units”, το καθένα με δικό του επικεφαλής. Αυτά είναι η Renault, η Alpine, η Dacia και η Νέα Κινητικότητα, με τον Cyril Abiteboul να αναλαμβάνει τα ηνία της Alpine.

Ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo, δήλωσε σχετικά:

Η Alpine είναι μια όμορφη μάρκα, ισχυρή και ζωντανή, που φέρνει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των οπαδών της. Παρουσιάζοντας την Alpine, ένα σύμβολο της γαλλικής αριστείας, στον πιο διάσημο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζουμε την περιπέτεια των κατασκευαστών σε ένα ανανεωμένο άθλημα. Φέρνουμε μια ονειρική μάρκα δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα, για εντυπωσιακούς αγώνες που ακολουθούνται από ενθουσιώδεις οπαδούς. Η Alpine θα φέρει επίσης τις αξίες της (κομψότητα, ευφυΐα και θράσος) στο F1 paddock.

Οι οδηγοί της Alpine F1 για το 2021 θα είναι ο Esteban Ocon και ο Fernando Alonso.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...