Πριν λίγες εβδομάδες η Tesla ξεκίνησε να στέλνει σε ορισμένους κατόχους των αυτοκινήτων της την beta έκδοση των Full Self Driving (FSD) λειτουργιών, η οποία αρχικά έγινε διαθέσιμη σε έναν μικρό αριθμό χρηστών που είναι ειδικοί αλλά και προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σήμερα, ο CEO της εταιρίας, Elon Musk, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του Twitter επιβεβαίωσε ότι οι FSD λειτουργίες θα γίνουν -στις αρχές του 2021- διαθέσιμες ως μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία και όχι ως εφάπαξ αγορά, όπως είναι σήμερα.

Αν κάποιος θέλει σήμερα να αγοράσει τις FSD λειτουργίες, αυτές κοστίζουν 10.000 δολάρια και περιλαμβάνουν τα συστήματα:

  • Πλοήγηση με το Autopilot: Αυτόματη οδήγηση από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο έως την έξοδο από αυτοκινητόδρομο, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόμβους και της προσπέρασης αυτοκινήτων που κινούνται αργά.
  • Αυτόματη αλλαγή λωρίδων: Αυτόματη αλλαγή λωρίδων κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
  • Αυτόματη στάθμευση: Τόσο σε παράλληλους όσο και σε κάθετους χώρους.
  • Αναγνώριση και ανταπόκριση σε φανάρια και πινακίδες STOP.
  • Αυτόματη οδήγηση σε δρόμους πόλεων

Το παραπάνω πακέτο επιτρέπει στον οδηγό να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι, όταν το όχημα κινείται αυτόνομα, ενώ μπορεί να αλλάζει μόνο του λωρίδες κυκλοφορίας αλλά και να παρκάρει μόνο του. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ποιο θα είναι το μηνιαίο κόστος του συνδρομητικού FSD, ωστόσο πρόσφατα η Cadillac έκανε γνωστό ότι η συνδρομή για το αντίστοιχο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της είναι στα 25 δολάρια/μήνα.