Πωλείται στην Ελλάδα ένα μοναδικό Honda S660

Σχετικά άρθρα

Τον Απρίλιο του 2019 είχαμε δει να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας ένα Honda S660 με ελληνικές πινακίδες, το οποίο όπως γνωρίζεις δεν εισήχθη ποτέ επίσημα στην Ευρώπη (άρα και στη χώρα μας), καθώς πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, ο Έλληνας κάτοχος του -ένας εξαιρετικός συλλέκτης με εντυπωσιακό γούστο στα αυτοκίνητα που έχει στα γκαράζ του (κυρίως παλιά ιταλικά, αλλά όχι μόνο), και με πολλές παρουσίες στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este- το έφερε στην χώρα μας για να το προσθέσει στη συλλογή του.

Η λατρεία του ιδιοκτήτη προς το S660 φαίνεται ότι ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ικανή να υπερκεράσει οποιαδήποτε δυσκολία, όπως έγκριση τύπου, ασφάλεια, ανταλλακτικά κλπ. Και πολύ καλά έκανε θα προσθέσω, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ κρίμα που δεν “βγήκε” ποτέ από την εγχώρια αγορά το συγκεκριμένο kei-car.

Πρόσφατα, όμως, και αφού το αυτοκίνητο έχει γράψει 4.521 χλμ. από τον Ιούνιο του 2016 αποφάσισε να το βγάλει προς πώληση, ζητώντας €31.900 για να το αποχωριστεί. Καινούριο, η τιμή του ιαπωνικού sport λιλιπούτειου μοντέλο στην Ιαπωνία κυμαίνεται από τα €16.000 μέχρι τα €25.000, ανάλογα την έκδοση, και παρότι η τιμή πώλησης μπορεί να σου φαίνεται υψηλή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, ειδικά αν σκεφτούμε την μοναδικότητα του, καθώς πρέπει να είναι ελάχιστα τα S660 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Το S660 είναι δεξιοτίμονο και μηχανικά φορά έναν τρικύλινδρο 660 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 64 ίππων, που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και κατανομή βάρους 45% μπροστά και 55% πίσω, προσφέροντας “εξαιρετική απόδοση στις στροφές”. Έχει μήκος μόλις 3,4 μέτρα και ζυγίζει 830 κιλά με το CVT κιβώτιο και 850 κιλά με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Δες ακόμα

Κάποιος “τρελός” Έλληνας οδηγεί ένα Honda S660

Πηγήcar.gr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...