Εντός του 2021 η Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV, την Purosangue, με το αυτοκίνητο να έχει κωδική ονομασία F175 και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022.

Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μοναδικό SUV της Scuderia, μιας και αναφορές θέλουν την ιταλική εταιρία να ετοιμάζει δύο ακόμη SUVs, τα οποία έχουν κωδική ονομασία F244 και F245. Αυτά θα βασίζονται στη ευέλικτη πλατφόρμα της Purosangue, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης έως 620 ίππων.

Το SUV με κωδική ονομασία F244 αναμένεται στην αγορά το 2024, ενώ αυτό με κωδική ονομασία F245 δύο χρόνια αργότερα, το 2026. Πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια, αλλά ακόμη και μια μάρκα όπως η Ferrari δεν είναι απαλλαγμένη από τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, οπότε η ηλεκτροκίνηση είναι σίγουρα ανάμεσα στις επιλογές της.

Με τη ζήτηση για SUV μοντέλα να είναι ισχυρότερη από ποτέ, υπάρχει μεγάλη ανεκμετάλλευτη αγορά την οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί η ιταλική μάρκα για να συμπληρώσει τη σειρά σπορ αυτοκινήτων της.

Η Purosangue θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό της, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος αερανάρτηση, προηγμένες αντιστρεπτικές που θα βελτιώνουν την κύλιση του αυτοκινήτου τόσο στον δρόμο, όσο και εκτός δρόμου, ενώ ανάμεσα στους κινητήρες της θα υπάρχει ένας νέος V6 twin-turbo plug-in υβριδικός, ένας υβριδικός V8 απόδοσης 700 ίππων και ένας V12 ατμοσφαιρικός απόδοσης 800 ίππων.