Η Porsche Carrera GT δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα supercars που έχουν κατασκευαστεί. 1.270 τέτοια κατασκεύασε η Porsche και το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που έχει μετατραπεί σε GT-R. Δεν πρόκειται για εργοστασιακή μετατροπή, αλλά για μια δημιουργία της GPR Racing.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 2005 από έναν Βέλγο ο οποίος έδωσε επιπλέον 220.000 ευρώ στην GPR Racing προκειμένου να του το μετατρέψει σε αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι νόμιμο για να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους και μεταξύ άλλων διαθέτει μεγάλη πίσω αεροτομή, φρένα της AP Racing, νέο εγκέφαλο της Motec, νέο συμπλέκτη, νέα σκληρότερα ελατήρια, νέα ψαλίδια στην ανάρτηση, ζάντες μαγνησίου της BBS, roll cage, carbon bucket κάθισμα, ειδικά πεντάλ, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, ενώ από το εσωτερικό έχει αφαιρεθεί κάθε τι περιττό.

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Carrera GT-R ήθελε να συμμετέχει σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω των κανονισμών της FIA.

Μηχανικά ο V10 5,7-λίτρων κινητήρας έχει δυναμώνει και από τα 612 αποδίδει πλέον 650 άλογα. Έχει διανύσει μόλις 2.000 χλμ και πωλείται έναντι 849.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο, με άλλο livery τότε, είχε βγει σε δημοπρασία το 2015 όπου και πουλήθηκε για 644.000 ευρώ.

Πλέον το αυτοκίνητο φορά livery που αντλεί έμπνευση από τα Mobil 1 γραφικά που χρησιμοποίησε η Porsche στο Le Mans στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για τον ίδιο λόγο, οι ζάντες έχουν πλέον χρυσό χρώμα.