Δες τι διαφορά κάνει η κεραμική επίστρωση στην επιφάνεια του αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Στον κόσμο της επαγγελματικής περιποίησης του αυτοκινήτου, η κεραμική επίστρωση είναι ότι καλύτερο υπάρχει, και πολλοί detailers την προτιμούν από το να “ντύσουν” το αυτοκίνητο με διάφανη προστατευτική μεμβράνη. Η κεραμική επίστρωση είναι αρκετά ακριβή, αλλά είναι μία από τις δημοφιλείς επικαλύψεις προστασίας.

Αρχικά ήταν σχεδιασμένη για βιομηχανική εφαρμογή, με την κεραμική προστατευτική επίστρωση να είναι πολύ καλύτερη από τα κεριά ή τα λοιπά προστατευτικά, τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα φθείρονται και εξαλείφονται από την επιφάνεια του αμαξώματος.

H κεραμική επίστρωση αυτοκινήτου είναι ένα υγρό πολυμερές διάλυμα που εφαρμόζεται με το χέρι, διεισδύοντας στους μικροσκοπικούς πόρους οποιασδήποτε επιφάνειας (αμάξωμα, ζάντες, ελαστικά, πλαστικά, δέρμα, γυάλινες επιφάνειες κλπ.), και σχηματίζει ένα αόρατο προστατευτικό φιλμ με υδροφοβικές ικανότητές. Μερικά από τα βασικά συστατικά μιας κεραμικής επίστρωσης είναι το SiO2 (διοξείδιο του πυριτίου) και το TiO2 (διοξείδιο του τιτανίου).

Η κεραμική επίστρωση δημιουργεί ένα μόνιμο φιλμ στην επιφάνεια που εφαρμόζεται, και το χρώμα παραμείνει ανέπαφο προσφέροντας αντιοξειδωτική και αντιδιαβρωτική προστασία. Η επίστρωση μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με επαγγελματικό τριβείο, καθώς κανένα χημικό δεν έχει τη δυνατότητα να την αποσυνθέσει ή να την αφαιρέσει.

Η κεραμική επίστρωση έχει πολύ υψηλό δείκτη σκληρότητας, με το φιλμ που δημιουργείται πάνω από τη βαφή του αυτοκινήτου να αντέχει σημάδια από πετραδάκια και γρατζουνιές. Η “γυάλινη” επίστρωση (glass coat) έχει δείκτη σκληρότητας άνω του 9H στην κλίμακα Mohs, και μπορεί να διατηρήσει την σκληρότητα της εφ’όρου ζωής, όταν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση.

Κάνοντας μια παρένθεση, η κλίμακα Mohs χρησιμοποιείται στην βιομηχανία για την μέτρηση σκληρότητας μεταλλευμάτων, όπου το 9H αποτελεί την μέγιστη βαθμίδα σκληρότητας. Τέλος, η κεραμική επίστρωση προστατεύει όλες τις επιφάνειες και από τις ακτίνες UV του ηλίου, ενώ προσδίδει λαμπερή εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...