Στο σφυρί ένα Audi Ur-Quattro του 1983 χωρίς επιθυμητή τιμή πώλησης

Σχετικά άρθρα

Quattro, μία λέξη που έχει γίνει ταυτόσημη με την τετρακίνηση. Το σύστημα τετρακίνησης της Audi συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το 1980 στο Ur-Quattro, και σήμερα βλέπουμε ένα να βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s.

H δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου του 2021, με τον οίκο να αναφέρει ότι δεν υπάρχει επιθυμητή τιμή πώλησης, κάτι που σημαίνει ότι όποιος κάνει το υψηλότερο bid θα προσθέσει στη συλλογή του ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο.

Το Audi Ur-Quattro έγινε θρύλος κυρίως λόγω της εμπλοκής του στο Group B, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να παραδίδεται στον πρώτο ιδιοκτήτη στις 22 Νοεμβρίου του 1982. Η Audi πούλησε το Ur-Quattro στη Βόρεια Αμερική μεταξύ 1983 και 1986, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόλις 763 αυτοκίνητα παραδόθηκαν μέσω των επίσημων αντιπροσώπων της.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης κράτησε το αυτοκίνητο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 1992, με το οδόμετρο να γράφει τότε 85.300 χλμ. Ο νέος ιδιοκτήτης μετέτρεψε το αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τοποθετώντας ζάντες αλουμινίου της Ronal, μεγαλύτερα φρένα, αμορτισέρ της Koni, νέα σκληρότερα ελατήρια, νέους εκκεντροφόρος, αναβαθμισμένα όργανα, και τέλος φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στα 28 χρόνια της κατοχή του έγραψε μόλις 3.200 χλμ., άρα συνολικά έχει κάτω από 90.000 χλμ.

ΠηγήRM Sothebys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα