Νεκρός ο Pierre Cherpin στο Rally Dakar

Σχετικά άρθρα

Δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά το Rally Dakar στοίχισε τη ζωή σε έναν συμμετέχοντα, αφού ο 52χρονος Γάλλος αναβάτης Pierre Cherpin, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, μετά από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής, την περασμένη Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Από την πτώση του ο Cherpin μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο της Sakaka με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν προκειμένου να περιορίσουν το αιμάτωμα στον εγκέφαλο, τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, με την κατάσταση του να παραμένει σταθερή. Γι’αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Τζέντα και στη συνέχεια να πάει σε νοσοκομείο της Λιλ στη Γαλλία. Δυστυχώς ο Cherpin δεν άντεξε κατά τη μεταφορά.

Ήταν η 4η φορά που ο Cherpin συμμετείχε στο Rally Dakar (2009, 2012, 2015, 2021). Φέτος συμμετείχε στη κατηγορία Original by Motul στην οποία οι αναβάτες δεν έχουν εξωτερική βοήθεια και πρέπει να επισκευάζουν μόνοι τους τις μοτοσικλέτες τους. Πριν από το ατύχημά του βρισκόταν στην 77η θέση της κατάταξης των μοτοσυκλετών.

Σε δηλώσεις του ο Cherpin είχε πει:

Είμαι ερασιτέχνης. Δεν θέλω να κερδίσω αλλά να ανακαλύψω τοπία που δεν θα είχα την ευκαιρία να δω αλλιώς. Τα πάντα στο Rally Dakar είναι συναρπαστικά: η οδήγηση της μοτοσυκλέτας, το να ζεις το πάθος σου, το να γνωρίζεις τον εαυτό σου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...