Στις 14 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού Chevrolet Bolt EUV

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2016 η Chevrolet παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Bolt και από το περασμένο καλοκαίρι η αμερικάνικη εταιρία έχει αρχίσει το teasing της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου. Εκτός αυτού, όμως, η εταιρία θα παρουσιάσει και την SUV έκδοση του, η οποία θα ονομάσει Bolt EUV, επιβεβαιώνοντας την κατοχύρωση του ονόματος τον Απρίλιο του 2019.

Τα αποκαλυπτήρια των δύο μοντέλων θα γίνουν στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ θα κυκλοφορήσουν στις Η.Π.Α το καλοκαίρι του 2021. Με την Chevrolet να κάνει τα επόμενα βήματα στο ταξίδι της στο μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων, η μάρκα συνεργάστηκε με το Walt Disney World για να αποκαλύψει τα Bolt EUV και Bolt EV, και να δείξει στο σημερινό teaser video πώς μπορεί να γίνει κάτι μαγικό, όταν η φαντασία είναι ηλεκτροκίνητη.

Το ΕUV προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Electric Utility Vehicle, κοινώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα τεθεί απέναντι στο Nissan Ariya. Η έκδοση παραγωγής του Bolt EUV θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α το καλοκαίρι του 2021, και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Chevrolet που θα εξοπλίζεται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Το Bolt EUV θα βασίζεται στο Velite 7 της Buick, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά της Κίνας. Το Buick Velite 7 διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 55,6 kWh που χαρίζει αυτονομία 500 χλμ ανά φόρτιση (στον κύκλο NEDC). Ακόμα, το Velite 7 έχει μήκος 4.264 χλστ. και μεταξόνιο 2.675 χλστ., με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 177 άλογα με 360 Nm ροπής, διαστάσεις που αναμένεται να έχει και το Bolt EUV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα