Ο George Russell είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σε έναν μόνο αγώνα το μονοθέσιο της Mercedes, όταν ο Lewis Hamilton νόσησε από την Covid-19, με την απόδοση του νεαρού Βρετανού πιλότου στο GP του Σακχίρ να ήταν εντυπωσιακή και από διάφορες ατυχίες δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ακόμη και να κερδίσει τον αγώνα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν πολλά από τον Russell με τον Toto Wolff σε πρόσφατες δηλώσεις του να λέει πως το κλειδί για την πρόοδο του Russell δεν είναι η βελτίωση της ταχύτητά του, αλλά η εξάλειψη των λαθών, σαν και αυτό που έκανε στο GP της Ίμολα, αν θέλει να βρεθεί σε μια κορυφαία ομάδα, όπως η Mercedes.

Η νίκη στα πρωταθλήματα της Formula 1 έχει να κάνει με τα λιγότερα λάθη και αυτά αποφεύγονται μόνο με την εμπειρία και την ρουτίνα. Η Mercedes αναμένει τέτοιου είδους επίπεδα βιώσιμης απόδοσης. Γι’αυτό πρέπει να δίνεις χρόνο στους νέους οδηγούς,

είπε ο Wolff που εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες του Russell, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το πως οδήγησε στο GP του Σακxίρ.

Ο Russell είναι υποψήφιος για την μια από τις δύο θέσεις οδηγών της Mercedes το 2022.