Πριν μερικές ημέρες η Bugatti παρέδωσε την πρώτη Chiron Pur Sport σε έναν τυχερό πελάτη της στην Αμερική, και σήμερα η γαλλική εταιρία μας δείχνει ότι μέρος του εντατικού σταδίου της εξέλιξης του αυτοκινήτου έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δοκιμαστής οδηγός της Bugatti, Andy Wallace, ο οποίος έχει οδηγήσει περισσότερα από 150.000 χλμ πρωτότυπα της Chiron, χρησιμοποίησε την διαδρομή από πάνω από την πόλη Hatta των Η.Α.Ε. που περνάει από τα όρη Αλ Χατζάρ, στα σύνορα με το Ομάν.

1

Οι “σφιχτοί” και γεμάτοι στροφές δρόμοι της διαδρομής είναι το ιδανικό μέρος για τη Pur Sport να αναδείξει τις αρετές της, καθώς η Bugatti έχει τροποποιήσει κατάλληλα το μοντέλο ώστε να επιτρέπει τον καλύτερο χειρισμό. Τα μπροστινά ελατήρια της ανάρτησης είναι κατά 65% πιο σκληρά, ενώ τα πίσω είναι κατά 33% πιο σκληρά.

Οι ζάντες είναι νέες, κατασκευασμένες από μαγνήσιο, έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό που συμβάλουν στη παραγωγή κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο και βοηθούν στην ψύξη των φρένων. Η Bugatti Chiron Pur Sport φορά τα ειδικά Bugatti Sport Cup 2 R της Michelin διαστάσεων 285/30 μπροστά και 355/25 πίσω, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 20″ μπροστά και 21″ πίσω.

2

Μηχανικά ο W16 quad-turbo κινητήρας 8,0-λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και στροφάρει 200 σ.α.λ πιο ψηλά, έως τις 6.900 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο έχει νέες ρυθμίσεις που το κάνουν να έχει κατά 15% πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, κάτι που βελτιώνει κατά 40% της ελαστικότητα του μοντέλου σε σύγκριση με την Chiron.

Το μοντέλο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από την Chiron, χάρη στις νέες ελαφρύτερες ζάντες, στην αφαίρεση της πίσω υδραυλικής αεροτομής, στα πλαίσια από τιτάνιο για τις βάσεις από τα τακάκια των φρένων, αλλά και από τους ελαφρύτερους δίσκους των φρένων.