Bottas: Δεν θα παίξω παιχνίδια του Rosberg για κερδίσω τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Το Δεκέμβριο του 2016 λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών, o Nico Rosberg ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Formula 1, έχοντας υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο. Η Mercedes έφερε τον Valtteri Bottas στην θέση, με τον Φιλανδό να ετοιμάζεται να βρεθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο δίπλα γκαράζ από τον Lewis Hamilton.

Ο 31χρονος οδηγός δεν έχει καταφέρει ποτέ να κοντράρει στα ίσα τον επτά φορές παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει να μιμηθεί την τακτική του Rosberg για να νικήσει τον Hamilton.

Ο Bottas είπε πως θα συνεχίσει να δουλεύει προς το συμφέρον της ομάδας, αντί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο να νικήσει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, τονίζοντας:

Νομίζω ότι η δύναμη που έχουμε στην ομάδα είναι ότι σίγουρα μπορούμε να εργαστούμε ομαδικά. Μπορούμε σίγουρα να αγωνιστούμε σκληρά, αλλά μπορούμε επίσης να το αφήσουμε εκεί. Και ξέρουμε το γεγονός ότι αν μπορέσουμε να συνεργαστούμε, η ομάδα θα ωφεληθεί στο τέλος. Επομένως δεν πρόκειται να κρύβουμε setups ή δεδομένα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα κίνητρα χωρίς συγκρούσεις.

Φυσικά στην πορεία, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που πρότειναν να αλλάξω και να γίνω σαν τον Nico Rosberg. Αλλά δεν είμαι ο Nico Rosberg. Προτιμώ να μιλάω στην πίστα και να αγωνίζομαι δίκαια. Κατάφερα επίσης να γνωρίσω τον Lewis και ξέρω ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος να προσπαθήσω να παίξω με το μυαλό του. Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν ενοχλητικό για αυτόν, αλλά θα σπαταλούσα την ενέργεια μου και νομίζω ότι θα νευρίαζε και θα οδηγούσε γρηγορότερα. Οπότε νομίζω ότι θέλω να κερδίσω με τον τρόπο μου. Αυτός είναι ο στόχος μου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...