Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες που μας έδειχναν χωρίς καθόλου καμουφλάζ τη νέα γενιά του Outlander. Την ακριβώς επόμενη ημέρα, η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser του μοντέλου, χωρίς να γίνεται -τότε- γνωστή η ημερομηνία των επίσημων αποκαλυπτηρίων του.

Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει το teasing του νέου Outlander, δίνοντας ένα video από τις δοκιμές του σε λάσπη, χιόνι, χαλίκι και νερό, συνοδεύοντας με τον τίτλο “δοκιμασμένο να είναι σκληρό”. Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού SUV θα παρουσιαστεί στις 16 Φεβρουαρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει από τέλη του επόμενου μήνα στις αγορές της Αμερικής, του Καναδά και του Πουέρτο Ρίκο, για να ακολουθήσουν αργότερα οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές.

Το ολοκαίνουριο Outlander έχει αναπτυχθεί υπό τον ιαπωνικό όρο “I-Fu-Do-Do”, που σημαίνει αυθεντικό και μαγευτικό. Ο εξωτερικός του σχεδιασμός είναι εκλεπτυσμένος, με ένα “ισχυρό και περήφανο” μπροστινό μέρος, που ακολουθεί μια εξέλιξη της Dynamic Shield ταυτότητας.

Οι διαστάσεις του θα μεγαλώσουν και σχεδιαστικά, το νέο Outlander αντλεί στοιχεία από το Engelberg Tourer concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019, έχοντας λεπτά LED φωτιστικά σώματα και μεγάλη μάσκα.

Ανάμεσα στους προσφερόμενους κινητήρες θα συναντάμε τον 2,4-λίτρων κινητήρα βενζίνης που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 20 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ και συνολική αυτονομία 700 χλμ.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω σε μια πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και η λογική λέει πως πρόκειται για την ίδια CMF-C/D πλατφόρμα που συναντάμε στο νέο Nissan X-Trail.