Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Scout έκδοση της τέταρτης γενιάς του Octavia, με το μοντέλο της Skoda να ξεκινά από τις 39.900 ευρώ και προσφέρεται αρχικά μόνο με τον 2.0 TDI κινητήρα απόδοσης 200 ίππων με 400 Nm ροπής που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και 7-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Octavia Scout βασίζεται στο Octavia Combi, αλλά έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ., και ο off-road χαρακτήρας του τονίζεται από τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του σώματος, στα τόξα των φτερών, και στα “αλουμινένια” στοιχεία στους προφυλακτήρες.

Ακόμα υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες 18 ή 19 ιντσών και με μήκος 4.703 χλστ. είναι κατά 16 χλστ. πιο μακρύ από την προηγούμενη γενιά του. Ομοίως, το μήκος του νέου Octavia Scout αγγίζει τα 1.829 χλστ., όντας 15 χλστ. πιο φαρδύ από τον παλιότερο μοντέλο, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 640 λίτρα (+30 λίτρα).

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, το πιο εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Columbus με οθόνη αφής 10,25″, υπάρχουν λιγότερα φυσικά κουμπιά, με το Octavia να μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα όπως έξυπνη προστασία πεζών, Front Assist, βοηθό παρκαρίσματος, ανίχνευση τυφλού σημείου, Rear Traffic Alert και βοηθό τρέιλερ.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε αφαιρούμενο φακό στο πορτμπαγκάζ, θερμαινόμενο τιμόνι, κλειδί με ρυθμίσεις για τον κάθε οδηγό και αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστά καθισμάτων.