Δες εκατοντάδες αυτοκίνητα της Tesla να αναβαθμίζουν το λογισμικό τους ταυτόχρονα

Σχετικά άρθρα

Το παρακάτω video αποδεικνύει με ακόμα έναν τρόπο την τεχνολογική υπεροχή της Tesla έναντι του ανταγωνισμού, καθώς η εταιρία ενημέρωσε ταυτόχρονα εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- αυτοκίνητα της (κυρίως Model 3).

Αυτά βρίσκονται σε κάποιο κέντρο διανομής της εταιρίας, και φαίνεται ότι δεν “έτρεχαν” την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Tesla. Έτσι, η Tesla έκανε το update με over-the-air (OTA), με την ενημέρωση του λογισμικού να γίνεται -πιθανότατα- χρησιμοποιώντας το δορυφορικό internet της, το Starlink.

Η τελευταία είναι άλλη μια εταιρία του Elon Musk που παρέχει δορυφορική σύνδεση στο internet, με την εταιρία να έχει βάλει ήδη αρκετούς δορυφόρους σε τροχιά, με σκοπό να προσφέρουν πρόσβαση και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη, χωρίς να απαιτούνται υποδομές (κεραίες κλπ). Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι εκτοξεύονται μέσω της SpaceX.

Η beta λειτουργία του Starlink ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, αφού ο εξοπλισμός Starlink Kit (περιλαμβάνει κεραία και WiFi router για να συνδεθείς με τους δορυφόρους) στοιχίζει 499 δοκάρια, και η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται σε 99 δολάρια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα υπάρχουν ήδη 10.000 χρήστες της υπηρεσίας, με την SpaceX να έχει δεχτεί περισσότερα από 700.000 αιτήματα για συμμετοχή στη beta λειτουργία.

Διάβασε ακόμα

Η Tesla κάνει πιο γρήγορο το Model 3 μέσω ασύρματης αναβάθμισης λογισμικού

Όπως γνωρίζεις, η Tesla έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το λογισμικό των αυτοκινήτων της, όχι μόνο για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά βασικά για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών συστημάτων που είναι υπεύθυνα για τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του λογισμικού, τα αυτοκίνητα είχαν ενεργοποιημένα τα αλάρμ.

Δες ακόμα

Έτσι εγκαθιστά η VW το λογισμικό στο ID.3

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...