Το παρακάτω video αποδεικνύει με ακόμα έναν τρόπο την τεχνολογική υπεροχή της Tesla έναντι του ανταγωνισμού, καθώς η εταιρία ενημέρωσε ταυτόχρονα εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- αυτοκίνητα της (κυρίως Model 3).

Αυτά βρίσκονται σε κάποιο κέντρο διανομής της εταιρίας, και φαίνεται ότι δεν “έτρεχαν” την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Tesla. Έτσι, η Tesla έκανε το update με over-the-air (OTA), με την ενημέρωση του λογισμικού να γίνεται -πιθανότατα- χρησιμοποιώντας το δορυφορικό internet της, το Starlink.

Η τελευταία είναι άλλη μια εταιρία του Elon Musk που παρέχει δορυφορική σύνδεση στο internet, με την εταιρία να έχει βάλει ήδη αρκετούς δορυφόρους σε τροχιά, με σκοπό να προσφέρουν πρόσβαση και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη, χωρίς να απαιτούνται υποδομές (κεραίες κλπ). Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι εκτοξεύονται μέσω της SpaceX.

Η beta λειτουργία του Starlink ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, αφού ο εξοπλισμός Starlink Kit (περιλαμβάνει κεραία και WiFi router για να συνδεθείς με τους δορυφόρους) στοιχίζει 499 δοκάρια, και η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται σε 99 δολάρια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα υπάρχουν ήδη 10.000 χρήστες της υπηρεσίας, με την SpaceX να έχει δεχτεί περισσότερα από 700.000 αιτήματα για συμμετοχή στη beta λειτουργία.

1Διάβασε ακόμα

Η Tesla κάνει πιο γρήγορο το Model 3 μέσω ασύρματης αναβάθμισης λογισμικού

Όπως γνωρίζεις, η Tesla έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το λογισμικό των αυτοκινήτων της, όχι μόνο για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά βασικά για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών συστημάτων που είναι υπεύθυνα για τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του λογισμικού, τα αυτοκίνητα είχαν ενεργοποιημένα τα αλάρμ.