Κάποιοι κατάφεραν να κλέψουν 70 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα από το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας. Οι κλοπές σημειώθηκαν μεταξύ 2016 και 2018, με την αξία των κλεμμένων αυτοκινήτων να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έκλεβαν αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας ήταν και ένας 32 χρονος Βούλγαρος στις 9 Οκτωβρίου του 2018 μπήκε χωρίς να τον σταματήσει κανείς μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, οδηγώντας ένα άδειο φορτηγό και φόρτωσε σε αυτό 3 ολοκαίνουργια Golf και 5 Tiguan, μιας και τα κλειδιά των αυτοκινήτων βρισκόταν μέσα τους.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο άνδρας, κανένας φύλακας του εργοστασίου δεν του ζήτησε κάποιο σχετικό έγγραφο που να πιστοποιεί πως είχε την άδεια να εισέλθει μέσα στους χώρους του εργοστασίου, ενώ εξαπάτησε τους φύλακες με ένα παλιό παραστατικό φόρτωσης κατά την έξοδό του από το εργοστάσιο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, τα 7 αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην περιοχή της Σόφιας, με τον 32χρονο να κρατά για τον εαυτό του το ένα από τα 3 Golf που είχε κλέψει.

Οι κλοπές των αυτοκινήτων μπορεί να συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα εάν οι άνθρωποι της εταιρίας δεν έβρισκαν πως έλειπαν 70 αυτοκίνητα από το στοκ. Τότε ήταν που η Volkswagen ξεκίνησε την έρευνα και μέσω των καμερών ασφαλείας και του καταγραμμένου υλικού εντόπισε τον 32χρονο, με το δικαστήριο του Wolfsburg την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου να αποφασίσει πως ο άνδρας θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών.